Degerli Yazane okurlari, 12. Türkiye - Almanya Film Festivali Bugün perdelerini aciyor. Yazane'ye gönüllü calisan bir cok arkadasimiz Festival süresince festivaldaki gözünüz kulaginiz olacak. Sizleri filmler hakkinda bilgilendirecek, tavsiyelerde bulunacak. Festival fotograflarini-fotograflarinizi sizlerle paylasacak.Hepinize iyi izletiler. YAZANE

9 Mart 2007 Cuma

FESTIVAL KULLANIM KILAVUZU


Degerli Festival severler,
Degerli Sinema severler,


Nürnberg'de her yil düzenlenen Türkiye Almanya Film festivalinin 12. organizasyonuna geldi sira.

8-18 Mart arasinda aralanacak beyaz perde izleyicilere renkli günler yasatacak. Birbirinden güzel filmlerle ve söylesilerle duygu enflasyonu yasayacagiz.

Izleyecegimiz filmlerle bazen neselenecek, bazen üzülecegiz, bazen de derin düsüncelere dalip, anlam savaslari verecegiz beynimizdeki kaliplarla.

Sizlere, festivalin kalabalik programindan en iyi yararlanmanin yollarini aktarmaya calisacagiz bu satirlarda.

"Yazane" 'de okuyacaginiz tavsiyelerimizi, önerilerimizi, paylasacagimiz bilgiler "Festival Kullanim Kilavuzu" olarak degerlendirin. Kilavuzunuzdan asla süphe etmeyin, hos vakit gecireceginizden emin olun.

Önce, bir adet ücretsiz "Festival Gazetesi" elde edin.

Nereden bulacagim demeyin...

Nürnberg'deki Türk isyerleri Festival Gazetesi kayniyor.

Elinize koyu yazan bir kirmizi kalem alin, Festival Gazetesini önünüze acin, ilginizi ceken filmleri ve söylesileri teker teker isaretleyin. Gözünüzden kacan, dikkatinizi cekmeyen ya da konusu hakkinda bilgi sahibi olmadiginiz filmler olabilir, iste o zaman bizler, "Yazane" 'nin yazarlari devreye girecegiz, sizlere tavsiyelerimizi ve önerilerimizi sunacagiz.

Izlemeyi planladiginiz filmlerin maliyetini en aza indirmek icin "onlu kart" alin. Bu kart sayesinde daha fazla filmi, daha ucuza izleyeceginizi unutmayin.

Festival'de izlenime sunulacak filmlerin bazilari Cinecitta, bazilari da Künstlerhaus K4 salonlarinda gösterimde olacak.

Bu salonlardan her hangi birine gittiginizde ilk isiniz yerinizi ayirtmak olsun. Gecmis yillarin izleyicisi sayisi göz önüne alindiginda, iyi koltuk bulamama ihtimali cok yüksek. O nedenle biletinizi/biletlerinizi zamaninda garantileyin.

Filmi izleyip, salondan ciktiktan sonra sakin hemen evinize gitmeyin. Künstlerhaus K4'de kurulan Festival Lobisine mutlaka ugrayin.

"Onluk Kart" alarak yaptiginiz tasarrufla kendinize, oralarda olursam bana da bir icecek alin.

Oturacak bir yer bulabilirseniz, oturun, yoksa ayakta, sagi solu dikkatli gözlerle süzün. belki de festival konuklarindan Mario Adorf'un, Tevfik Başer'in, Sibel Kekilli'ni, Fatih Akin'in, Nuri Bilge Ceylan'in, Uğur Yücel'in de orada oldugunu göreceksiniz.

Belki de izlediginiz film üzerine yapilan bir sohbetin misafiri olacaksiniz.

Belki de bizler, hayrani oldugunuz sanatciyla sizin güzel bir fotografini cekecegiz. Ve tabii ki bu sitede sizlerle paylasacagiz.

Kim bilir...

Film sinemada izlenir, sinema festivalde yasanir.

Unutmayin siz Nürnberg'desiniz. Festival konuklar da, festival de Nürnberg'de.

Bu firsati iyi degerlendirin.

Gökhan Özkan
YAZANE

Hiç yorum yok: