Degerli Yazane okurlari, 12. Türkiye - Almanya Film Festivali Bugün perdelerini aciyor. Yazane'ye gönüllü calisan bir cok arkadasimiz Festival süresince festivaldaki gözünüz kulaginiz olacak. Sizleri filmler hakkinda bilgilendirecek, tavsiyelerde bulunacak. Festival fotograflarini-fotograflarinizi sizlerle paylasacak.Hepinize iyi izletiler. YAZANE

8 Mart 2007 Perşembe

Festival 8 Mart perşembe günü saat 18:00’de Tafelhalle’de 12. açılışını kutluyor!

Festival yönetimi perşembe günü (01 Mart 2007) gerçekleşen basın toplantısında festival programını açıkladı.
Festival bu yıl da yeni rekorlara imza atıyor. 11 gün süresince yedi ülkeden toplam 84 film gösterilecek. Yan etkinliklerle beraber 130’u aşkın etkinliğin gerçekleşeceği festivalde Türkiye ve Almanya’dan 110 dolayında konuk sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin açılışını 2005 yılında Kebab Connection filmindeki rolüyle „En İyi Kadın Oyuncu“ ödülünü kazanan Nora Tschirner ve festivale Stuttgart’tan katılan Kültür Menajeri Jale Yoldaş sunuyorlar.

Festivalin açılışının Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesinden ötürü seçtiğimiz „Hanımefendi“ adlı film 2006 yılında Locarno’da yönetmen Andrea Štaka’ya Altın Leopar ödülünü kazandırdı. Alman–İsveç–Boşnak ortak yapımı olan filmin başrol oyuncularından Ljubica Jović ve Mirjana Karanović festivalin açılışına konuk oluyorlar. Filmin gösteriminden sonra oyuncularla söyleşi yapılacak.

Hiç yorum yok: