Degerli Yazane okurlari, 12. Türkiye - Almanya Film Festivali Bugün perdelerini aciyor. Yazane'ye gönüllü calisan bir cok arkadasimiz Festival süresince festivaldaki gözünüz kulaginiz olacak. Sizleri filmler hakkinda bilgilendirecek, tavsiyelerde bulunacak. Festival fotograflarini-fotograflarinizi sizlerle paylasacak.Hepinize iyi izletiler. YAZANE

14 Mart 2007 Çarşamba






Festival ilk günleriyle sınırları aşıyor:

Farklı ülkelerden filmlerin katılımıyla daha ilk günlerde 3000’den fazla festival ziyaretçisi kültürlerarası değişimin parçası oldular.

Alman ve Türk sinemalarının onikinci buluşmasının daha ilk haftasında festival kapalı gişe oynayan filmlere imza attı. Farklı ulusları temsil eden festival konukları gerek film gösterimlerinden sonraki söyleşilerde gerek festival merkezinde geç saatlere kadar süren hararetli sohbetlerde festival seyircisiyle buluşma imkanı buldu. Festivalin ilk ödül töreni 15 Mart Perşembe akşamı Mario Adorf’a verilecek onur ödülüyle gerçekleşecek.

Festivalin yarışma bölümleri Salı günü başladı. 18 Mart’a kadar 12 uzun metraj, 10 belgesel ve 13 kısa film jüri için yarışacaklar. Türkiye ve Almanya’dan toplam 5 değişik seçici kurul üç dalda yarışacak filmleri değerlendirecekler. Ayrıca bu yıl da seyirciler en beğendikleri filmi „seyirci


ödülü“ ile değerlendirecekler.

Önümüzdeki günlerde iki ülkeden Nürnberg’e 70’den fazla sanatçının gelmesi bekleniyor. 14 Mart Çarşamba günü yarışma filmlerinin söyleşileri başlıyor. Zeki Demirkubuz, filminin başrol oyuncuları Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar’la 2006 Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal Ödülü’nü kazanan “Kader” adlı filminin gösteriminden sonra seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor (saat 18.30’da). Aynı gün Berlinli yönetmen ve senarist Thomas Wendrich de başrol oyuncusu Alexander Beyer’le birlikte “Suyun Kıyısındaki Maria” adlı yarışma filminin Nürnberg prömiyerinde hazır bulunacaklar (saat 21:15’de). 15 Mart Perşembe günü Özer Kızıltan’ın FIPRESCI ödüllü “Takva” filmi tüm film ekibinin katılımıyla saat 18:45’de Cinecitta’da Nürnberg’de ilk gösterimini gerçekleştirecek. Festival, cumartesi günü saat 21:00’de başlayan ödül töreniyle doruk noktasına ulaşacak. Ödül töreninin davetiyelerinin tamamı satılmış olduğu için ödül töreni naklen büyük ekranda canlı olarak da yayınlanacak.

Festivalin diğer bir doruk noktası da 15 Mart günü efsanevi oyuncu Mario Adorf’un festivale katılımıyla gerçekleşecek. 15 Mart günü Urs Egger’in yönettiği „Epstein’in Gecesi“ filminin gösteriminden sonra Mario Adorf’a festivalin „Onur Ödülü“ verilecek (saat 20:45’de). Festival, Mario Adorf’un seçkin filmlerini festival programında göstermekten onur duyuyor.

Festival merkezi Künstlerhaus K4’de Johannes Reis & Jazz Formations grubu dört gece boyunca festival loungeda kültürlerarası değişimin devam edeceği zevkli saatler sunmaya devam edecekler.

Hiç yorum yok: